Primul birou de traduceri din S-V Angliei obtine certificarea ISO 9001

24 octombrie 2012. Atlantic Translations, un birou de traduceri si servicii lingvistice din portul Plymouth, Marea Britanie, a devenit prima companie cu aceasta activitate din sud-vestul Angliei careia i s-a acordat certificarea de management al calitatii ISO 9001:2008.

Standardul ISO 9001 se refera la sistemele de management al calitatii concepute pentru a ajuta companiile sa se asigure ca indeplinesc nevoile clientilor si se ridica la inaltimea cerintelor legislative si de reglementare legate de produsele lor.

“Prin implementarea standardului ISO 9001 speram sa ne consolidam pozitia pe care o avem fata de toti clientii nostri si sa incurajam si alti clienti noi sa ne utilizeze serviciile. Si mai mult, simtim ca suntem acum intr-o pozitie mai buna pentru a le oferi clientilor nostri locali din Devon, Cornwall si Somerset un nivel recunoscut al serviciilor, care nu a fost disponibil pana acum,” a declarat directoarea Atlantic Translations, Debbie Buse.

Potrivit lui Debbie Buse, printre avantajele implementarii standardului ISO 9001 se numara faptul ca toate sistemele si procesele sunt documentate, asfel incat toti membrii personalului urmeaza procedurile stabilite si lucreaza, prin urmare, intr-un mod mult mai eficient. Acest lucru economiseste timpul si previne aparitia greselilor.

Implementarea ISO 9001 ii aduce companiei un avantaj in plus atunci cand vine vorba despre obtinerea unor noi contracte cu clienti importanti.

“S-a dovedit ca ISO 9001 ajuta la castigarea licitatiilor atat din sectorul public, cat si din cel privat, deoarece indeplineste mai multe prevederi ale acestora. De asemenea, ISO 9001 ne stabileste politicile si procedurile documentate care ajuta la prezentarea unui raspuns la solicitarile de informatii din timpul proceselor competitive de licitatie. In multe cazuri, a detine certificarea ISO 9001 este tot mai mult o cerinta preliminara a participarii la licitatiile din sectorul public sau la cele pentru contracte mari,” a explicat Buse.

Atlantic Translations a verificat site-urile web ale tuturor celorlalte agentii de traduceri din sud-vestul Angliei si a descoperit ca singurele agentii care detineau certificarea ISO 9001 erau companii mai mari, cu numeroase sucursale in intreaga tara.

“De aceea credem ca suntem singura agentie independenta din Sud-Vest care a obtinut aceasta certificare,” a mai spus Debbie Buse.

Ea a adaugat ca procesul de certificare ISO 9001 a presupus mult timp si multe eforuri, insa a sugerat ca si alte servicii independente lingvistice din regiune ar putea beneficia extraordinar de pe urma implementarii acestui standard.

“Este destul de costisitor si consumator de timp. Cu toate acestea, dupa parerea noastra, avantajele depasesc clar costurile. Proceselor lor (ale celorlalte companii necertificate ISO 9001) probabil ca nu sunt atat de simplificate ca ale noastre si, in consecinta, probabil ca nu sunt atat de eficiente. Prin urmare accentul poate sa nu fie pus pe furnizarea unor servicii de calitate,” si-a exprimat opinia Buse.

Atlantic Translations ofera servicii de traducere si interpretariat, ca si cursuri de limbi straine. Pentru mai multe informatii, vizitati www.atlanticlanguages.co.uk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.