OHSAS 18001

Certificare OHSAS 18001

OHSAS 18000, seria de standarde cu privire la sanatatea si securitatea ocupationala, a fost dezvoltata pentru a ajuta organizatiile sa controleze si sa minimizeze riscurile legate de accidentele la locul de munca.

OHSAS 18001 : 2007 – Sistem de management al sanatatii si sigurantei ocupationale, este un standard specific pentru sistemele de management al securitatii si sanatatii ocupationale, proiectat sa elimine si sa minimizeze (consultanta OHSAS 18001) riscul ca angajatii si alte parti interesate sa fie expusi unor pericole asociate cu activitatea specifica companiei.

Certificarea OHSAS 18001 este compatibila cu ISO 9001 (managementul calitatii) si ISO 14001 (management de mediu).

OHSAS 18001 reprezinta o evolutie a filosofiei sistemului de management, de la accentul pus pe calitate la cel pus pe mediu ambiant, continuand cu focalizarea pe sigurata si sanatate la locul de munca.

Cerinte OHSAS 18001

OHSAS 18001 se concentraza pe identificarea si eliminarea riscurilor ce pot aparea la locul de munca precum si pe imbunatatirea continua a proceselor specifice.

Metodologia sistemului de management OHSAS se bazeaza pe planificarea identificarii evenimentelor nedorite, precum si pe evaluarea si controlul riscurilor.

Sistemul de management al sanatatii si sigurantei ocupationale OHSAS 18001 incorporeaza multiple si diverse elemente ale sistemului de management ISO, in abordarii acestor riscuri pentru obtinerea unei certificari OHSAS.

O multitudine de organizatii sunt in plin proces de implementare a unui sistem de management al sigurantei si sanatatii ocupationale (implementare OHSAS 18001), ca parte a propriei strategii de management al riscului, pentru a-si proteja forta de munca si pentru a face fata provocarilor ridicate de schimbarile legislative in domeniu.

O certificare OHSAS 18001 promoveaza un mediu de lucru sigur si sanatos, prin oferirea unui cadru care permite organizatiilor sa identifice si sa controleze in mod eficient rsicurile legate de sanatate si siguranta la locul de munca, reducand potentialele accidente, permitand conformitatea si armonizarea activtatii cu legislatia muncii specifica, generala sau sectoriala, per ansamblu imbunatatind performanta generala a companiei.

OHSAS 18001, sisteme de management al sigurantei si sanatatii ocupationale, este un standard recunoscut la nivel international.

Documentul a fost creat de o serie de organizatii comerciale de top, organisme de certificare si standardizare, in vederea umplerii unui gol reglementativ, pentru cazurile in care nu existau standarde internationale certificabile de terta parte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (4 votes cast)
OHSAS 18001, 8.5 out of 10 based on 4 ratings