ISO 22000

Certificare ISO 22000

ISO 22000 pentru Managementul sigurantei alimentare

ISO 22000 este un standard general al sistemului de management al sigurantei alimentare. El defineste o serie de cerinte generale ale sigurantei alimentare care se aplica tuturor organizatiilor din lantul alimentar care doresc sa realizeze o implementare ISO 22000. Aceste cerinte sunt enumerate in sectiunile 4, 5, 6, 7 si 8 ale ISO 22000.

Daca organizatia dvs. face parte din lantul alimentar, o firma de consultanta ISO 22000 va ajuta ca dvs. sa elaborati un sistem de management al sigurantei alimentare (SMSA). Apoi doreste ca dvs. sa folositi acest sistem pentru a garanta faptul ca produsele alimentare nu cauzeaza efecte adverse asupra sanatatii consumatorilor.

ISO 22000 este conceput pentru a fi folosit in scopuri de certificare ISO 22000 (inregistrare). Cu alte cuvinte, odata ce ati elaborat un SMSA care indeplineste cerintele ISO 22000, puteti cere unui registru sa va auditeze sistemul. Daca acest registru este de acord ca ati indeplinit cerintele ISO 22000, el va emite un certificat oficial care declara ca sistemul dvs. de management al sigurantei alimentare indeplineste cerintele ISO 22000 privind siguranta alimentara.

Cu toate acestea, nu trebuie sa fiti neaparat certificati ISO 22000 (inregistrati). ISO nu va cere certificare (inregistrare). Puteti fi in conformitate fara a fi inregistrati oficial de un auditor acreditat. Va puteti evalua singuri sistemul si declara public ca SMSA se conformeaza ISO 22000 (in cazul in care o face). Desigur, este mai probabil ca clientii si partenerii dvs. de afaceri sa creada ca aveti un SMSA eficace daca un auditor independent o spune.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
ISO 22000, 9.7 out of 10 based on 3 ratings