ISO 14001

Certificare ISO 14001

ISO 14001 este un standard cu recunoastere internationala pentru managementul mediului.

Standardul ISO 14001 defineste restrictii si masuri de control pentru toate activitatile care au efect asupra mediului inconjurator. Sunt incluse in aceste activitati folosirea resurselor naturale, manipularea si tratarea deseurilor precum si consumul de energie.

Beneficii implementare ISO 14001

Implementarea unui sistem de management de mediu (implementare ISO 14001) reprezinta o activitate sistematica de descoperire si control a efectelor asupra mediului produse de compania care vizeaza o certificare ISO 14001. Imbunatatirea eficientei si productivitatii duce la insemnate economisiri financiare.

Reducerea costurilor poate fi obtinuta prin implementarea unor modalitati de minimizare a pierderilor si prin descoperirea unor metode noi de folosire mai eficienta a energiei.

Consultanta ISO 14001 – primii pasi in obtinerea certificatului

In primul rand este nevoie de o evaluare a efectelor asupra mediului produse de organizatia dvs. Ulterior este nevoie de o etapizare a modalitatilor in care aceste efecte ar putea fi diminuate.

Urmatorul pas se reflecta in identificarea limitelor operationale si procesuale ale sistemului de management de mediu concomitent cu documentarea procedurilor pentru implementarea cerintelor ISO 14001. Este nevoie sa va asigurati de faptul ca aceste proceduri ISO sunt implementate in primul rand si apoi auditate.

Dupa implementarea cerintelor ISO 14001 sunt necesare o serie de audituri interne pentru a se asigura faptul ca sistemul functioneaza in parametri normali.

Stabilirea obiectivelor politicii de mediu si continua evaluare a indeplinirii lor asigura mentananta sistemului.

Din momentul implementarii sistemului de management al mediului ISO 14001 in cadrul companiei dvs. aveti optiunea de a-l audita prin intermediul unei organizatii externe de evaluare.

In urma unui audit cu rezultate pozitive realizat de catre un organism de certificare ISO 14001 acreditat, vi se va elibera un certificat de conformitate ISO 14001. Acesta demonstreaza implicarea organizatiei dvs. in problematica de mediu precum dorinta de a actiona pentru imbunatatirea parametrilor ambientali.

Certificatul de conformitate ISO 14001 contituie si un avantaj de marketing, prin intermediul acestuia compania imbunatatindu-si imaginea in randul consumatorilor, angajatilor si actionarilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (5 votes cast)
ISO 14001, 9.4 out of 10 based on 5 ratings