Avita Medical finalizeaza auditul de recertificare ISO 9001

Compania Avita Medical, specializata in medicina recuperatorie, a anuntat ca a primit confirmarea formala a desfasurarii cu succes a auditului anual de recertificare ISO 9001 pentru managementul calitatii.

Auditul calitatii, condus de un auditor independent extern, acopera toate elementele aplicabile certificarii sistemului de management al calitatii – ISO 9001:2008, certificarii echipamentelor medicale – ISO 13485:2003, directivei aparaturii medicale 93/42/EEC si reglementarii canadiene a aparaturii medicale pentru echipamantele Avita. In cadrul auditului nu au fost semnalate neconformitati, fie ele minore sau majore.

Auditul calitatii ISO reprezinta o actiune riguroasa si complexa, confirmand recertificarea pentru toate elementele directivelor. Obtinerea cu succes a recertificarii este o necesitate pentru ca Avita Medical sa-si mentina marcajul CE in cadrul produselor sale destinate afectiunilor respiratorii si actiunilor regenerative, pentru ca acestea sa fie disponibile pe pietele din Uniunea Europeana si Canada, reprezentand o referinta si pentru inregistrarea in cadrul altor tari, incluzand Orientul Mijlociu si Rusia.

Auditul a abordat toate aspectele legate de calitate, productie si sisteme de management din cadrul companiei, alaturi de o revizuire si verificare a metodelor de control asupra portofoliului de produse medicale, incluzand produsele regenerative, ReCell Spray-On Skin si cele destinate aparatului respirator, Funhaler si Breath-A-Tech.

Domnul William Marshall, vicepresedinte in cadrul diviziei de operatiuni si reglementari Avita Medical, a declarat: “Avita pastreaza un angajament ferm pentru calitatea produselor si clientilor nostri. Suntem intr-un proces continuu de imbunatatire si eficientizare a sistemului de calitate al companiei si suntem foarte multumiti de rezultatele auditului.”

“Un control strans al sistemelor de calitate si productie reprezinta o premisa fundamentala pentru desfasurarea de operatiuni eficiente’ a declarat dl Timothy Rooney, director financiar si manager executiv.

“Compania detine un sistem formal de imbunatatire continua care contribuit la cresterea semnificativa a profitului operational concomitent cu reducerea costurilor operative. Acesta reprezinta doar o parte din efortul necontenit al companiei pentru livrarea catre clienti a produselor cu cele mai inalte niveluri calitative concomitet cu maximizarea eficientei proceselor si operatiunilor de fabricatie.” (dupa un comunicat Marketwatch)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.