HACCP

Certificare HACCP

HACCP / ISO 22000 : 2005 este un Sistem de management al sigurantei alimentare.

HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Point – Analiza pericolelor si controlul punctelor critice – reprezinta un sistem de control procesual proiectat pentru identificarea si prevenirea contaminarii microbiene si a altor pericole in cadrul productiei alimentare si de-a lungul intregului lant alimentar (consultanta HACCP).

HACCP include o serie de etape proiectate sa previna problemele inainte ca acestea sa apara si sa corecteze abaterile intr-o modalitate sistemica, chiar in momentul in care sunt detectate.

Asemenea sisteme de control preventiv, bazate pe documente si metode de verificare, ca urmare a unui proces de implementare HACCP, sunt recunoscute pe scara larga de autoritatile stiintifice si de organizatiile internationale drept cele mai eficace abordari existente pentru producerea de alimente sigure.

HACCP – Asigurarea sigurantei alimentare

HACCP/ISO 22000 capaciteaza producatorii, procesatorii, distribuitorii, exportatorii etc de produse alimentare sa utilizeze resursele tehnice si cele financiare in mod eficient pentru asigurarea sigurantei alimentare.

Standardul ISO 22000:2005 subliniaza cerintele sistemului de management al sigurantei alimentare pentru orice organizatie participanta la lantul alimentar, fiind unul dintr-o familie de standarde care se concentreaza pe dezvoltarea, implementarea si imbunatatirea sistemului de management al sigurantei alimentare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
HACCP, 9.3 out of 10 based on 3 ratings