Certificare HACCP
HACCP / ISO 22000 : 2005 este un Sistem de management al sigurantei alimentare.
HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Point – Analiza pericolelor si controlul punctelor critice – reprezinta un sistem de control procesual proiectat pentru identificarea si prevenirea contaminarii microbiene si a altor pericole in cadrul productiei alimentare si de-a lungul intregului lant alimentar (consultanta HACCP).
HACCP include o serie de etape proiectate sa previna problemele inainte ca acestea sa apara si sa corecteze abaterile intr-o modalitate sistemica, chiar in momentul in care sunt detectate.
Asemenea sisteme de control preventiv, bazate pe documente si metode de verificare, ca urmare a unui proces de implementare HACCP, sunt recunoscute pe scara larga de autoritatile stiintifice si de organizatiile internationale drept cele mai eficace abordari existente pentru producerea de alimente sigure.
HACCP – Asigurarea sigurantei alimentare
HACCP/ISO 22000 capaciteaza producatorii, procesatorii, distribuitorii, exportatorii etc de produse alimentare sa utilizeze resursele tehnice si cele financiare in mod eficient pentru asigurarea sigurantei alimentare.
Standardul ISO 22000:2005 subliniaza cerintele sistemului de management al sigurantei alimentare pentru orice organizatie participanta la lantul alimentar, fiind unul dintr-o familie de standarde care se concentreaza pe dezvoltarea, implementarea si imbunatatirea sistemului de management al sigurantei alimentare.
HACCP,