Despre ISO

ISO, Organizatia Internationala pentru Standardizare, avand sediul in Geneva, Elvetia, este formata dintr-o retea de institutii din peste 16o de tari, care cauta sa elaboreze standarde de calitate si cerinte de intrare in lantul comercial ale materialelor si produselor, alaturi de alte preocupari cum ar fi organizarea informatiei si managementul sistemelor, avand ca fir calauzitor ideea ca orice organizatie poate desfasura orice tip de afacere pe piata globala.

Acest centru de dezvoltare non-profit elaboreaza standarde prin invitarea la acesta activitate a diversilor actori din varii domenii industriale alaturi de natiunile de care apartin, adoptarea standardelor facandu-se pe baza de voluntariat.

ISO are ca scop rezolvarea problemei interoperabilitatii dintre diversele echipamente si practici industriale, avand in vedere ca multitudinea lor pun bariere importante in dezvoltarea si accelerarea comertului global.

ISO si in special sistemul de management ISO 9001 sunt recunoscute la nivel international drept asiguratori ai calitatii si fiabilitatii in cadrul diverselor companii sau organizatii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
This entry was posted in ISO. Bookmark the permalink.