Sodexo obtine certificare ISO 22000 pentru siguranta alimentelor

Gaithersburg, Maryland. 5 martie 2012. Consolidandu-si angajamentul fata de cei 10 milioane de clienti pe care ii serveste in fiecare zi, Sodexo, Inc., lider in furnizarea de solutii pentru calitatea vietii cotidiene, a obtinut de curand certificarea Organizatiei Internationale pentru Standardizare ISO 22000:2005 pentru sistemele sale de management al sigurantei alimentare din SUA si Canada (vezi certificare ISO 22000), sisteme care se concentreaza asupra asigurarii calitatii si sigurantei alimentelor din intregul lant alimentar.

Certificarea sistemului de management al sigurantei alimentelor conform ISO 22000:2005 solicita dovezi despre abilitatea unei organizatii de a planifica, a implementa, a opera, a mentine si a actualiza un sistem de management al sigurantei alimentare care vizeaza furnizarea unor alimente sigure pentru consumatori. Un sistem de management al sigurantei alimentare certificat ISO 22000 va realiza imbunatatirea continua si actualizarea ca rezultat al cerintelor referitoare la comunicarea interactiva, la administrarea sistemului si la controlul pericolelor legate de siguranta alimentelor prin intermediul programelor impuse si a planurilor HACCP (analiza riscurilor si a punctelor critice de control).

“Siguranta alimentelor este un element esential al promisiunii pe care le-am facut-o clientilor nostri. Cultura sigurantei alimentare este intretinuta continuu in cadrul Sodexo pentru a indeplini aceasta promisiune. Aceasta certificare ISO 22000 confirma angajamentul organizatiei noastre fata de siguranta alimentelor si recunoaste ca sistemele noastre de management vor sprijini in continuare inovatiile si capacitatea de conducere,” a declarat presedintele Sodexo North America, George Chavel.

Sodexo isi desfasoara activitatea sub un sistem de siguranta alimentara care ridica nivelul sigurantei alimentelor la cele mai inalte standarde internationale. Dezvoltat de o echipa interna de experti in asigurarea calitatii si in siguranta alimentara, sistemul de management si procedurile de conducere imbina intregul program de siguranta alimentara cu HACCP si cu asigurarea calitatii produselor.

“Siguranta alimentelor este mai complexa astazi decat niciodata. Pentru clientii nostri, este intr-adevar o chestiune de incredere. In incercarea noastra de a ne imbunatati continuu procesele legate de siguranta alimentelor, am urmarit ca sistemul nostru de management al sigurantei alimentare sa devina certificat ISO 22000:2005. In spiritul progresului, aceasta distinctie ne dovedeste angajamentul neintrerupt de a furniza produse si servicii sigure si de buna calitate tuturor oamenilor pe care ii servim,” a spus si directorul Sodexo responsabil de asigurarea calitatii si de siguranta alimentelor, John Zimmermann.

Sodexo are 413000 de angajati la nivel global, in 80 de tari. Pentru mai multe informatii despre Sodexo America de Nord, vizitati www.sodexoUSA.com.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.