Un oficiu veterinar se certifica ISO 9001

Oficiul veterinar federal mizeaza pe transparenta proceselor sale, obtinand certificatul ISO 9001 pentru managementul calitatii

Berna, Elvetia. 24 octombrie 2011. In cursul ultimelor luni, Oficiul veterinar federal (OVF) si-a implementat un sistem de management al calitatii conform standardului ISO 9001:2008 si a obtinut de curand certificarea aferenta acestuia, punand bazele unei imbunatatiri continue a proceselor si a procedurilor sale.

OVF isi orienteaza actiunile in functie de nevoile clientilor sai si tine cont de dorintele acestora, fiind deschis la imbunatatirea continua a proceselor sale si dezvoltand acelasi simt al responsabilitatii pentru calitatea lucrarilor si la colaboratorii sai. Acestea sunt, pe scurt, politicile calitatii urmate de OVF. Pentru a garanta punerea in aplicare a acestor politici, consiliul de administratie al oficiului a hotarat sa aplice un sistem de management al calitatii in conformitate cu standardul ISO 9001, cu scopul de a instaura si de a promova aplicarea concreta a acestui sistem in intreaga organizatie.

In urma unei intense faze de pregatire si a unui audit care a durat cateva zile, certificatul ISO 9001 a fost decernat in mod oficial pe 20 octombrie 2011. Auditorul responsabil, dl Rudolf Schmid de la SQS, asociatia elvetiana pentru sistemele de management al calitatii, a declarat, printre altele: “Oficiul a facut dovada unei culturi a calitatii la toate nivelurile. Personalul se implica in mod clar in asigurarea calitatii prestatiilor sale.”

Implementarea sistemului de management al calitatii in cadrul OVF contribuie la cresterea transparentei si la clarificarea activitatilor oficiului, iar acest aspect se aplica si partenerilor sai externi. Insa eforturile de imbunatatire a conduitei oficiului si a prestatiilor sale nu trebuie sa se opreasca aici: eficacitatea sistemului implementat va trebui sa fie verificata continuu pe plan intern si reevaluata periodic de organisme externe. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.bvet.admin.ch.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.