Neconformitatea cu standardele ISO pune vietile oamenilor in pericol

In opinia primului ministru rus neconformitatea cu standardele pune vietile oamenilor in pericol

In cadrul unei scrisori de intampinare a participantilor la Adunarea generala ISO, cea mai importanta entitate dezvoltatoare de standarde internationale, primul ministru rus, Dimitri Medvedev, a declarat:”Este dificil de supraestimat importanta aderarii la standarde in cadrul acelor ramuri industriale unde nonconformitatea poate pune vietile oamenilor in primejdie si poate creste riscul de dezastre industriale si ecologice.”

In cadrul evenimentului derulat la St. Petersburg, Rusia, reprezentanti din peste 128 de tari vor discuta modalitatea in care se poate ajunge la o dezvoltare mai simpla, mai rapida si mai buna a standardelor, pentru a se putea indeplini cerintele lumii de azi.

Mesajul primului ministru a fost citit de catre ministrul adjunct al comertului, dl Gleb Nikitin, care a declarat ca Rusia cunoaste o “a doua nastere” a procesului de standardizare, ministerul comertului jucand un rol mai activ.

Presedintele GOST R, membrul national ISO pentru Rusia si gazda evenimentului, dl Grigory Elkin a explicat: “Multi dintre dumneavoastra stiu ca ne-am alaturat Organizatiei mondiale a comertului in urma cu un an. Cerintele organizatiei se pot rezuma la aplicarea standardelor internationale. In consecinta standardizarea devine si mai importanta pentru noi in zilele de azi.”

Una din principalele teme ale acestui an al Adunarii generale ISO se refera la implicarea partilor interesate.

Presedintele ISO, dl Terry Hill, a subliniat importanta sprijinirii tuturor partilor interesate pentru a se implica activ in dezvoltarea standardelor, in construirea increderii consumatorilor si in culegerea sistematica a reactiilor, elemente de maxima importanta pentru ISO. “Trebuie sa fim siguri ca dezvoltam exact ce au nevoie partenerii nostri si nu exista o modalitate mai eficienta de a ne asigura de acest lucru decat prin stransa cooperare cu acestia.”

De asemenea, dumnealui a declarat ca elementul cheie al contributiei la activitatea ISO sta in diversitatea opiniilor. In opinia dumnealui, ISO reprezinta o familie mare. ISO alatura peste 163 de tari membre si peste 600 de organizatii internationale si regionale. In plus, exista mii de experti in domenii de la automatizarile industriale la planificarea financiara, de la reprezentantii industriei la organziatii ale consumatorilor, din cadrul mediului guvernamental si academic. Aceste entitati dedica timp si efort pentru a dezvolta standarde internationale.

Secretarul general ISO, Rob Steele, a adaugat:”Trebuie sa ne asiguram de faptul ca avem un angajament puternic catre consumatori. Este primul obiectiv esential al planului nostru strategic.” Este vorba de un sistem dual. Vorbind in cadrul unei conferinte de presa care a precedat ceremonia de deschidere, domnul Steele a declarat:”Participarea la dezvoltarea standardelor ISO este vitala. In caz contrar este ca si cum ai oferi un stilou competitorului si a-i cere sa scrie regulile.”

Domnul Steele a concluzionat: “Noi, in calitate de standardizatori, avem o oportunitate uriasa de a avea o contibutie pozitiva in cadrul lumii in care traim.” (dupa un comunicat ISO)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.