Asociatie auto isi sustine membrii in obtinerea certificarii ISO 9001

Asociatie auto initiaza un proiect de cercetare educationala cu tema ISO 9001

9 octombrie 2012. Automotive Recyclers Association (Asociatia Firmelor de Reciclare Auto – ARA) si-a anuntat astazi initiativa curajoasa de a pune la punct un proces cu ajutorul caruia membrii sai CAR si Gold Seal vor putea obtine certificarea ISO 9001. Din 1996, programele de certificare ARA CAR si Gold Seal reprezinta cel mai inalt nivel de acreditare profesionala din industria reciclarii autovehiculelor.

Cateva unitati certificate CAR/Gold Seal vor participa la acest program pilot care va permite cuantificarea costurilor si a eforturilor necesare pentru ca membrii CAR/Gold Seal sa obtina si sa isi pastreze certificarea ISO 9001.

Certificarea ISO 9001, cunoscutul standard publicat de Organizatia Internationala pentru Standardizare, demonstreaza conformitatea unei companii cu o serie de indrumari care prezinta o filosofie a managementului calitatii in mediul de afaceri si nu numai. Aceasta filosofie are ca rezultat produse si/sau servicii optime – ceea ce, la randul sau, are ca rezultat un nivel ridicat al satisfactiei clientilor.

Odata cu aparitia standardului ISO 9001:2008 in urma cu cativa ani, intreprinderile mici au mai multe sanse de a indeplini cerintele certificarii ISO 9001. Potrivit presedintelui consiliului de administratie ARA, Michael E. Wilson, piata pieselor reciclate de calitate ar putea obtine avantaje substantiale datorita unui program imbunatatit de asigurare a calitatii produselor.

“Rafinamentul vehiculelor din ziua de azi le impune firmelor de reciclare auto sa isi ridice nivelul calitatii produselor si a procedurilor pentru a concura cu succes pe piata actuala,” a declarat Wilson.

Sub indrumarea consultantei Ginny Whelan, programul de cercetare educationala initiat de ARA va pune la dispozitia membrilor participanti asistenta necesara pentru urmarea celor mai economici si mai eficienti pasi catre acreditarea ISO 9001. Bazandu-se pe informatiile obtinute dupa finalizarea programului pilot, ARA va elabora un model dedicat firmelor de reciclare auto care doresc sa obtina certificarea ISO 9001.

Whelan a mentionat in aceasta privinta: “Obtinerea certificarii ISO 9001 nu trebuie sa fie complicata sau costisitoare.”

Se vor folosi instructiuni si indrumari pas cu pas, inteligibile, formulare usor de personalizat si programe convenabile de instruire online pe o platforma de date securizate stocate in cloud si, dupa cum a precizat Whelan, “ARA va avea posibilitatea de a determina cea mai buna metodologie prin care unitatile certificate CAR /Gold Seal pot obtine certificarea ISO 9001.”

De aproape 70 ani, ARA reprezinta o industrie care se dedicata eliminarii eficiente si reutilizarii pieselor auto, ca si reciclarii corespunzatoare a automobilelor care nu mai functioneaza. Membrii ARA le ofera consumatorilor alternative de calitate, ieftine si ecologice pentru piesele auto de schimb. In prezent, ARA reprezinta interesele a peste 4500 unitati de reciclare auto din Statele Unite si din alte paisprezece tari din intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.greenrecycledparts.com si www.a-r-a.org.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.